• +386 1 2410 800

  • info@filharmonija.si

Izpostavljeni dogodki

december, 2018

Ni koncertov

Gregor Klančič
gregor.klancic@filharmonija.si
+386 1 24 10 826

Zborovodja in organist Gregor Klančič je začel glasbeno izobraževanje na Glasbeni šoli Nova Gorica in na Orglarski šoli v Novi Gorici. Študij je nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je diplomiral na oddelku za glasbeno pedagogiko in cerkveno glasbo.

Med leti 1999 in 2004 je vodil Primorski akademski zbor Vinko Vodopivec, s katerim se je večkrat uspešno udeležil zborovskega tekmovanja v Mariboru ter posnel zgoščenko ob 50-letnici zbora. Vodil je tudi več različnih zborov po Sloveniji. Kot zborovodja in organist sodeluje na poletnih pevskih seminarjih, ki jih prireja Zveza cerkvenih pevskih zborov Trst.

V okviru Kulturnega društva Schellenburg skupaj s s. Boženo Kutnar v Uršulinski cerkvi v Ljubljani organizira koncertni cikel Sakralni abonma. Vodi zbor Consortium musicum, s katerim je v okviru tega abonmaja izvedel več vokalno-instrumentalnih koncertov. Je vodja glasbene dejavnosti na Nadškofiji Ljubljana. V ljubljanski stolnici od leta 1999 deluje kot organist, vodi pa tudi zbor bogoslovcev ljubljanskega semenišča. Je ravnatelj in predavatelj na Orglarski šoli v Ljubljani.

Kot organist nastopa po Sloveniji, na Hrvaškem, v Italiji, Franciji in Nemčiji. Nastopal je z Orkestrom Slovenske filharmonije, s številnimi vokalnimi solisti, instrumentalisti in zbori.

Od leta 1993 do 2012 je bil član Slovenskega komornega zbora – sedaj Zbora Slovenske filharmonije. Od leta 2004 do 2012 je opravljal delo asistenta zborovodje Zbora Slovenske filharmonije, s katerim je imel tudi več samostojnih koncertov.

Gregor Klančič
Nastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X