• +386 1 2410 800

  • info@filharmonija.si

Izpostavljeni dogodki

december, 2018

Ni koncertov

Trobilni ansambel Slovenske filharmonije (TASF) je nastal leta 2002 na pobudo trobilcev Orkestra Slovenske filharmonije v želji po umetniškem napredku, ki ga najbolj oplemeniti ravno komorno muziciranje. Od samih začetkov ansambel posega po repertoarju priredb različnih stilnih obdobij in po originalnih skladbah za trobila.

Tekom svojega delovanja je ansambel nanizal številne uspešne projekte, v sezoni 2015/2016 pa svoje delovanje nadgradil s prvim samostojnim ciklom treh koncertov v dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji. Ansambel od svojih začetkov redno koncertira po Sloveniji ter v okviru festivala za sodobno glasbo Kogojevi dnevi tudi med zamejskimi Slovenci v Italiji, sodeluje na Festivalu Slowind ter s podporo Društva slovenskih skladateljev skrbi za naročilo in krstne izvedbe novih del.

Doslej je sestav posnel tri zgoščenke, Tasf s slovenskimi skladatelji, ki jo je založil DSS, album Bleščeči barok v izdaji Slovenske filharmonije ter pri založbi ZKP RTVSLO projekt glasbena pravljica Grdi raček skladateljice Nine Šenk z gostujočo pripovedovalko Lucijo Ćirović.

V zadnjih letih je Tasf izpeljal odmevne projekte, ki jih je potrebno posebej omeniti: leta 2012 koncert z gostujočim solistom, vsestranskim virtuozom na trobenti Allenom Vizzuttijem, leta 2013 avtorski projekt skladatelja in dirigenta Lojzeta Kranjčana, Veliki koncert in trobilni teden leta 2015 pod vodstvom legendarnega Rogerja Boba, v letu 2016 Show-off gala koncert s solistom trobentačem Reinholdom Friedrichom, vrhunci sezone 2016/17 pa so skupen koncert z Zborom Slovenske filharmonije, priprava avtorskega projekta za otroke, glasbene pravljice Grdi raček ter Gala koncert ob petnajsti obletnici sestava.

Sodelovanja z eminentnimi umetniki in naklonjenost občinstva so veliko priznanje za ansambel ter izjemna spodbuda za delo naprej.

 

člani Trobilnega ansambla Slovenske filharmonije:
trobente: Tibor Kerekeš, Franc Kosem, Dejan Glamočak, Igor Konečnik
rogovi: Jože Rošer, Maja Burger Zgonc
pozavne: Domen Jeraša, Žan Tkalec, Wolf-Hagen Hoyer
tuba: Janez Žnidaršič
tolkala: Matevž Bajde

 

Cikel TASF 2017/18

Slovenska filharmonija, Dvorana Marjana Kozine 

umetniški vodja: Franc Kosem

 

  1. december 2017 ob 19.30

TA VESELI DECEMBER–Srečanje
TASF in Boštjan Gombač
Uvodni koncert cikla bo v znamenju žlahtnega srečanja z nagrajencem Prešernovega sklada za leto 2017, Boštjanom Gombačem.

 

  1. februar 2018 ob 11.00 

DRUŽINSKI KONCERT–Pot v neznano

TASF in Lucija Ćirović
V nedeljo pred kulturnim praznikom TASF vabi na tradicionalni Družinski koncert, kulturni praznik za vso družino. Podali se bomo na popotovanje skozi oddaljene svetove in odkrivali mnogotere časovne dimenzije.

 

  1. maj 2018 ob 19.30

GALA KONCERT–Spektakularni gost TASF in Thomas Gansch

Za zaključek cikla so si člani zasedbe zadali, da si izpolnijo pravljično željo in pripravijo glasbeni spektakel brez primere. Zato bo z njimi nastopil Thomas Gansch, izjemen avtor, trobentar in osebnost.

Trobente

Tibor Kerekeš – vodja
Franc Kosem – vodja
Dejan Glamočak
Igor Konečnik

Rogovi

Jože Rošer – vodja
Maja Burger Zgonc

Pozavne

Domen Jeraša – vodja
Žan Tkalec
Hagen Wolf Hoyer – bas pozavna

Tuba

Janez Žnidaršič – tuba

Tolkala

Matevž Bajde
Nastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X