Izpostavljeni dogodki

12dec19:30V SPOMIN IVU PETRIĆUHartmut Haenchen, dirigent19:30 Gallusova dvorana, Cankarjev dom, Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana

13dec19:30V SPOMIN IVU PETRIĆUHartmut Haenchen, dirigent19:30 Gallusova dvorana, Cankarjev dom, Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana

19dec18:00Božični koncert Slovenske filharmonije18:00 Slovenska filharmonija, Dvorana Marjana Kozine, Kongresni trg 10

Klemen Hvala
klemen.hvala@filharmonija.si
+386 1 24 10 901

 

Violončelist Klemen Hvala se je šolal na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani pri Matiji Lorenzu, študij glasbe pa je nadaljeval in z odliko zaključil v razredu Miloša Mlejnika na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

V komorni igri se je izpopolnjeval na mojstrskih tečajih pri Yossiju Gutmannu, Milošu Mlejniku, Helfriedu Fistru, Igorju Ozimu in drugih priznanih mentorjih. Že v času študija je deloval v različnih komornih ansamblih, kot so Ljubljanski kvartet violončel, Godalni kvartet Aurel, godalni kvartet Muzina, ter v komornih orkestrih, kot sta Kärtner Kammer Akademie in Komorni orkester Slovenicum.

Po končanem dodiplomskem študiju je postal član Orkestra Slovenske filharmonije, leto dni kasneje pa tudi ustanovni član Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije. Leta 2001 je prevzel programsko vodenje ansambla. V tem času je zaživel ciklus Sozvočje svetov, ki ga Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije ustvarja v sodelovanju z Narodno galerijo Slovenije.

Izkušnje in znanje, ki jih je pridobil pri dolgoletnem vodenju ansambla, je nadgradil z magistrskim študijem managementa na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani.

Za svoje delo je kot član Komornega godalnega orkestra SF prejel več priznanj, med njimi so nagrada Prešernovega sklada (1999), Župančičeva nagrada (2004), Betettova listina (2006) in Plaketa glavnega mesta Ljubljana (2012).

Klemen Hvala
Slovenska filharmonija
Piškotki / Cookies
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X