• +386 1 2410 800

  • info@filharmonija.si

Izpostavljeni dogodki

februar , 2019

22feb19:30IZPOSTAVLJENOMODRI ABONMA 4Axel Kober, Daniel Müller-Schott19:30 Gallusova dvorana, Cankarjev dom, Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana

24feb19:30IZPOSTAVLJENOVOKALNI ABONMA 6Paul Van Nevel19:30 Slovenska filharmonija, Dvorana Marjana Kozine, Kongresni trg 10

Pod okriljem Slovenske filharmonije je že leta 1999 bil ustanovljen Kvartet kontrabasov Slovenske filharmonije. S časom smo zasedbo nekoliko pomladili in pripravili nov program, ki zajema različne glasbene zvrsti (tako izvirne skladbe za tak kvartet, kot priredbe znanih kvartetov drugih zasedb). Prepričani smo, da bodo zadovoljni tako zahtevnejši poslušalci kot tisti, ki radi prisluhnejo nekoliko bolj navihano ritmičnim zvokom.
Na slovenskem glasbenem področju se že nekaj časa trudimo, da bi tudi kontrabas predstavili kot solistično glasbilo. Slovenska filharmonija s svojimi izvrstnimi glasbeniki utira novo pot in nov zvok največjemu instrumentu med godali. Učenje le tega je sicer že nekaj časa tudi na nižjih glasbenih šolah po Sloveniji zelo razširjeno, za kar smo ponosno zaslužni tudi glasbeniki Orkestra Slovenske filharmonije. Trudimo se »to veliko okorno violino« predstaviti ne samo kot spremljevalno ritmično orodje, ampak kot instrument s prijetno božajočim basovskim tonom.

 

Člani Kvarteta kontrabasov Slovenske filharmonije:
Mateja Murn Zorko
Petar Brčarević
Blaž Zupan
Jakob Ivan

 

 

KONCERTI:

12. 10. 2018
Sevnica, Grad

Program:
Strauss, Vivaldi, Albinoni, Handel, Bach, Brumby, Runsvick, Lai

24. 10. 2018
Murska Sobota, Dvorana glasbene šole – abonma

Program:
Strauss, Vivaldi, Albinoni, Handel, Bach, Brumby, Runsvick, Lai

Petar Brčarević – vodja
Ivan Jakob – namestnik
Grega Rus – namestnik
Mateja Murn Zorko
Blaž Zupan
Slovenska filharmonija
Nastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Tehnični piškotki
Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimiziranim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

X